Ο Γιάννης ΟΙκονομόπουλος

Ο Γιάννης Οικονομόπουλος είναι Κτηνίατρος, Καθηγητής Υγιεινής Ζώων και Κτηνιατρικής Μικροβιολογίας του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών των Ζώων, και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Κτηνιατρικής Μικροβιολογίας

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα, και μεγάλωσα σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, τα Άσπρα Σπίτια. Από μικρό παιδί ακόμα, με ενθουσίαζαν οι αναζητήσεις, αλλά κυρίως οι προκλήσεις!

Μέσα από όχι και τόσο συνειδητές επιλογές, τα βήματά μου με έφεραν στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το 1992 με το πτυχίο του Κτηνιάτρου, και έναν χρόνο αργότερα, στη Βασιλική Κτηνιατρική Σχολή (Royal Veterinary School) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου μου απονεμήθηκε ο τίτλος σπουδών Master in Science στην Κτηνιατρική Μικροβιολογία. Πάντα ανήσυχος, αλλά και εξαιρετικά ανυπόμονος, βρήκα την ευκαιρία πριν το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας να αξιοποιήσω τις γνώσεις Μοριακής Μικροβιολογίας που είχα αποκτήσει κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, στη διάγνωση της φυματίωσης του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η πορεία μου στην έρευνα, αλλά και στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων, η οποία τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε στο «κρυφό μου ταλέντο»!

Το 1996 ξεκίνησα την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στο Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τρία χρόνια αργότερα, το 1999, μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Κτηνιατρικής Επιστήμης με χαρακτηρισμό «Άριστα». Έτσι ξεκινάει μία πολυετής δραστηριότητα που, αν και κυριαρχείται από την παντελή μου αδυναμία να εστιάζω σε ένα πράγμα τη φορά, οδήγησε σε πολλές διεθνείς συνεργασίες, αρκετές βραβεύσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλες διακρίσεις. Τα επόμενα χρόνια λοιπόν είναι γεμάτα με δραστηριότητες που εξελίσσονται παράλληλα, και περιλαμβάνουν εκτός από την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος, την εκπόνηση μεταδιδακτορικών μελετών, τον συντονισμό διεθνών ερευνητικών έργων, την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών σε νοσοκομεία, και τη διδασκαλία.

Από το 2002 εργάζομαι ως μέλος του Εκπαιδευτικού και Διδακτικού Προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου έχω τη χαρά να διδάσκω σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο Ανατομία Ζώων, Κτηνιατρική Μικροβιολογία, Υγιεινή, και Λοιμώδη Νοσήματα Ζώων. Πιο πρόσφατα είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω ως ιδρυτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Εξειδίκευσης στην Κτηνιατρική Μικροβιολογία, τα μέλη του οποίου μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν στη θέση του Προέδρου για την περίοδο 2016-2021.

Σήμερα, πατέρας δύο παιδιών, συνεχίζω να παρακινούμαι από προκλήσεις και να εμπνέομαι από την προοπτική της δημιουργίας και της προόδου, στοιχεία που ευελπιστώ ότι θα αξιοποιηθούν με σκοπό το κοινωνικό όφελος, μέσω του DrHippocrates.com.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας της και την απομνημόνευση των επιλογών σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας συμφωνείται στην χρήση των cookies. Δεν πουλάμε δεδομένα σας σε τρίτους, Zητάμε μόνο προσωπικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας.